Nike Air Zoom Pegasus 36 – poczujesz różnicę?…

11 czerwca 2019

Od roku wpisy na blogu publikuję dość sporadycznie, toteż miło mi, że jednak ktoś tu zagląda i czyta :). Początek czerwca i Nike tradycyjnie wprowadza na rynek nowy model butów. O Nike Pegasus piszę od numeru 31, nowy Pegasus 36 też zasługuje na kilka słów recenzji.

#wBieguSprawdzone – Nike Pegasus 35 Shield. Zawsze sucho, zawsze pewnie

23 stycznia 2019

Jeśli Twoje biegowe ścieżki to miejskie chodniki, temat butów na zimę nie powinien spędzać Ci snu z powiek. Te w których biegasz latem, w większości sytuacji sprawdzą się zimą. Oczywiście… zawsze będzie jakieś „oczywiście” i zawsze znajdzie się jakieś „ale”. Oczywiście, że buty mające bardziej agresywny bieżnik, zapewnią lepszą trakcję

#wBieguSprawdzone – Nike Air Zoom Pegasus 35

19 lipca 2018

Nike nie zmienia przyzwyczajeń, i już od kilku lat, w czerwcu w sklepach dostępna jest nowa edycja popularnego modelu buta Pegasus. Ta systematyczność widoczna jest nie tylko w koncepcji rozwoju serii, ale i w parametrach. Pegasus staje się coraz twardszy, i bardziej dynamiczny. Do tegorocznej premiery nie przygotowałem się tak jak do poprzednich. Ba, zostałem […]

Z Adrenaline w biegu – recenzja słuchawek Audictus

28 grudnia 2017

Jakiś czas temu, szukając małych, sportowych słuchawek, zapytałem na profilu FB o Wasze sugestie, określając pułap cenowy do 200 zł. Jeden z biegaczy wskazał na produkt, który spełniał wskazane kryteria,

Czy nowy Fenix ma problem? Beta testerzy na start

15 września 2017

Nabywcy nowych zegarków sportowych – i to każdej wiodącej w tej grupie produktów marki, jak Polar, Suunto czy Garmin przyzwyczaili się już do faktu, że pełną funkcjonalność i poprawność działania,

ON Running CLOUDFLOW. Szybkie, lekkie, ze szwajcarskim rodowodem

9 sierpnia 2017

Rynek sprzętu i artykułów sportowych wydaje się być opanowany i podzielony przez znane i dobrze rozpoznawalne marki, jednak od czasu do czasu pojawia się na sportowych arenach zupełnie nowe logo,

Warto przeczytać

Co robić z ciuchami po treningu… czyli jak prać odzież sportową

9 grudnia 2017

Jak prać? To pytanie, które często pojawia się w dyskusjach na biegowych grupach i forach. Czasem ktoś zadaje pytanie „…czy prać ciuchy po każdym treningu?..” lub „co robicie z ciuchami po treningu…”

12 jesiennych kurtek na każdą pogodę – moje subiektywne propozycje

18 października 2016

Ogrzewanie mieszkań, ciepłe ciuchy na zimę. Grecy takich kosztów nie maja, ale nie mają też frajdy biegania w jesiennej słocie. My musimy pogodzić się z naturą, nie udawać Greka a na jesień i zimę pomyśleć o odpowiednim ubraniu.

Strava – niezastąpiona dla kolarza i doskonała dla biegacza

7 lipca 2016

Aplikacje i platformy społecznościowe, to narzędzia treningowe, bez których dziś trudno sobie wyobrazić tak amatora jak i zawodowca. Jest kilka bardzo popularnych aplikacji, i wokół nich toczy się w większości życie aktywnej społeczności.

Nike Air Zoom Pegasus 33. Sprawdzone w biegu. Recenzja

10 czerwca 2016

Pierwsza para butów z napisem Pegasus pojawiła się w sklepach w roku 1983. Od tamtej pory zmieniło się wiele, ale jedno pozostaje bez zmian. Pegasus to wciąż najbardziej uniwersalny i  najpopularniejszy but treningowy na rynku.

Nie chcesz biegać, może zacznij chodzić. Nordic Walking miniporadnik

4 stycznia 2016

Bieganie to duża przyjemność, to endorfiny, to jedna z najprostszych form rekreacji. Tak. Bieganie to również jedna z najbardziej kontuzjogennych form rekreacji, i nie zawsze możesz biegać.

X-Bionic – bielizna termoaktywna na zimno, na ciepło, na zawsze

30 grudnia 2015

Dziś zacznę nowy cykl prezentujący czołowe marki specjalizujące się w produktach przeznaczonych dla ludzi aktywnych. Sukcesywnie przedstawię kilka najważniejszych, mających wpływ na rozwoju nowoczesnych technologii.

Asics Foot ID. Komputerowe badania stóp.

17 maja 2015

Jeśli Wasza przygoda z bieganiem to coś więcej niż sprint do ruszającego z przystanku autobusu, dobrym i zdrowym krokiem będzie zakup prawidłowo dobranych i dopasowanych do naszej stopy butów biegowych. A nie jest to wcale łatwe zadanie.

Zimne ciuchy na gorące dni – wiosenno letnia szafa vol.2

13 maja 2015

Z dnia na dzień robi się coraz cieplej. Coraz częściej spotykam biegaczy emanujących gołymi torsami. Czy faktycznie jest im chłodniej?.